Tekerj a zöldbe Olaszról túrabeszámoló

Kerékpáros körtúránkat 2023. szeptember 16.-ára szerveztük. A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat részeként, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósult meg.

A szervezés során több közeli falu iskolájában, polgármesteri hivatalában, illetve hirdetőtáblákon és facebook megosztásokon keresztül népszersítettük túránkat. Az Olaszi Általános Iskola weboldalára is kikerült plakátunk. Sajnos a túrát megelőző héten iskolánk körzetében vírusfertőzés ütötte fel a fejét, így a szombati napon többen, betegen otthon maradtak.

Lelkes csapatunk megcsappanva csupán 18 fővel, de elszántan indult el a meghirdetett útvonalon. Az útvonalat a túra szervezői többször is bejárták, így mivel az időjárás is mellénk szegődött, nem adódott olyan esemény, mely megoldása nehézséget okozott volna.

Olaszról az iskolából indultunk, ahol kiosztottuk a résztvevőknek a kis úticsomagot. Szendvicsből több is jutott az előbb említett megbetegedések miatt.

Hásságynál, az aszfaltos útról letérve, földes úton kapaszkodtunk fel a Berkesdi dombra. A gyerekek és a falu fiataljai lelkesen tekertek. Legidősebb résztvevőnk 54 éves, míg a legfiatalabb 10 éves volt.

A Kátoly felé vezető úton több helyen a víz és a mezőgazdasági gépek nehezen járhatóvá tették az utat. Volt aki itt egy rövid szakaszon tolta a kerékpárt, de a többség jól vette ezt az akadályt is. A Babos malom melletti tónál kicsit megpihentünk, itt volt idő a szendvicsek elfogyasztására is.

A Falusi Kisbolt pályázatnak köszönjük, hogy Kátolyban a boltban egy remek fagylalt mellett ráztuk le ruhánkról az út porát.

Innen már az út simább volt, ám az eddigi kalandokat semmiképp nem hagytuk volna ki.

A templom forrásnál megtöltöttük kulacsainkat, és nem sokára a máriakéméndi kegytemplomban hűsöltünk, míg Biki Endre Gábor bemutatta a kegyhelyet, elmesélte történetét. Nem csak a templommal és annak történetével volt lehetőségünk megismerkedni, de a zarándokszállás remek szobáiba, közösségi helyiségeibe is bepillanthattunk. Szívesen térünk ide vissza egy-egy tábor, erdei iskola vagy kirándulás alkalmával. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a szálláshelyet. Egyszerű, de rendezett és megfizethető.

Köszönjük az itt eltöltött közel egy órát.

Az utolsó állomás, amit érintettünk Szederkény volt. Itt már folytak a Karasica összeköt rendezvény sorozat eseményei. Ezzel az eseménnyel záródott túránk már csak az új kerékpárút kipróbálása volt hátra, mely Szederkényt összeköti Olasszal.

Köszönjük a felhívást, a szervezést, mindenképp szeretnénk csatlakozni további rendezvényekhez is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.