Szakma-Sztár-Fesztivál Budapest

Az Olaszi Általános Iskola 6.-7.-8. osztályos tanulói április 24.-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával Budapestre utazott a Szakma Sztár Kiállítás és Fesztivál rendezvényére.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten a Hungexpo pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivált. A fesztivál kiemelt célja a szakképzés, a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása, valamint támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára.

Diákjaink igen színvonalas, gazdag kiállításnak lehettek résztvevői. A standokon az ipar, a mezőgazdaság, a szolgáltató szektorok látványos bemutatói, játékos interaktív feladatai és szakmában dolgozó és tanuló diákok kedves, segítőkész csapata várta a kíváncsiskodókat. Mindenki megtalálhatta, ami érdekelte: volt újra élesztés, mézkóstolás, szőlővessző dugványozás, láthatunk kozmetikus és fodrásztanulókat munka közben, építőipari bemutatót, autókat. A szorgalmasabbak több próbát is kiállhattak és minden elvégzett feladaton nyerhettünk, nemcsak az ismereteink gazdagodtak, hanem táskánkban levő ajándékok is. Senki sem jött haza üres kézzel, sem üres gyomorral, hiszen a hamburger és üdítő is a nyeremény része volt. A gyerekek telve élményekkel és nyereményekkel megrakodva szálltak buszra. megérte elmenni. Köszönjük igazgatónőnknek, Vajtáné Boros Évának és az Iparkamarának a szervezést!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.